Thesszaloniki

Thesszaloniki

Részvételi díj:

- felnőtteknek 15 €
- gyerekeknek (6-12 év között) 8 €

Minden szombaton

Indulás 07.30-kor az irodánk elől Thessalonikibe, ahol egész napos szabad program keretében eltölthetünk 6 órát szabadon vásárlással, városnézéssel.
A program után gyülekezés a busznál  16.30-kor.
Érkezés Nei Pori-ba 19.00-kor
(A program közös szervezésben történik a Waterland programmal, az autóbusz nem marad Thesszalonikiben.)

Az örökké nyüzsgő Thesszaloniki Görögország második legnagyobb városa Athén után, illetve második legnagyobb kikötője Pireusz után. Az élet itt ugyanolyan lüktető és eleven, mint a többi mediterrán városban, hangulatos sétányok, tengerparti tavernák várják a vendégeket. Akármerre vesszük az irányt, a város múltjával találkozunk, az ókor emlékei keverednek a bizánci stílusú templomokkal, török fürdőkkel. Mindezt a tipikusan görög, kék-fehér házak foglalják bámulatos keretbe.

Thesszaloniki főbb látnivalói a tengerparti sétány a Fehér Toronnyal (Lefkosz Pirgosz), a Vár, a Felsőváros, a Rotonda és a Diadalív, de érdemes egy pillantást vetni az Agia Szofiára is, amelyben keveredik a keleti és a nyugati egyházi építészet. A bizánci építmények, templomok mozaikjaikkal és festményeikkel a legszebbek közül valók. Az utazónak a piacra is feltétlenül el kell látogatnia, amely egész városnegyedet tesz ki. A nap végén pedig, betérve egy kellemes görög étterembe, a helyi ízeket kóstolgatva jólesik kicsit részesévé válni a görög életstílusnak.

Thesszaloniki

Thesszaloniki

Thesszaloniki

Thesszaloniki

Autóbusz bérlés

Autóbusz bérlés

  • bel- és külföldi utazásokhoz
  • városnézés
  • korszerű klimatizált járművek
  • tapasztalt gépkocsivezetők
  • kedvező díjak

Részletek ITT!

Jimakos Tours

Munkatársat keresünk

Irodai asszisztenst keresünk!

Részletek ITT