Athén

Athen

Részvételi díj:

- felnőtteknek 35 €
- gyerekeknek (6-12 év között) 20 €

Minden vasárnap

Indulás 01.00-kor az irodánk elől Athénbe. Az első megállónk a Pireuszi kikötőnél lesz, ahol egy fél órás pihenő áll rendelkezésünkre kávézásra stb.
Ezután folytatjuk utunkat Passalimanira, Leoforu Singru-ra, majd ezt követően felmegyünk az Akropolisra. Itt a belépő 12 € (nemzetközi diák igazolvánnyal ingyenes).
Továbbmegyünk a magyar nyelvű idegen vezető segítségével egy rövid gyalogos városnézésre. Nevezetességek pl. Thissió, Monastiraki, Ermu, Sintagma. Itt megnézhetjük az őrségváltást majd buszra szállunk 14.00-kor. Ezután indulás hazafelé. Menet közben elhaladunk a Panatinajkosi stadionnál, Zápionál. Hazafelé rövid megállót tartunk Thermopiles-nél, ahol megtekintjük a csatában elesett katonák emlékére állított emlékművet.
Érkezés Nei Poriba 22.00.-kor.

Görögország, valamint a görög Attika prefektúra fővárosa. A modern Athén hatalmas, kozmopolita jellegű város; az ókori Athén nagyhatalmú városállam, jelentős tudományos központ volt. Lakossága elővárosokkal együtt körülbelül 3,5 millió, ez Görögország lakosságának kb. 35%-a.
A város napjainkban keleti irányban növekszik, Attika félszigetén (Nagy-Athén).
1985-ben Athén lett Európa első kulturális fővárosa. Az UNESCO 1987-ben felvette a világörökségek listájára az Akropoliszt és 1990-ben a Daphni kolostort.

Athén szinte az ókortól kezdve turista célpont volt. A híres műemlékeket a világ minden tájáról érkező turisták csodálták. Az elmúlt évtizedben Athén infrastrukturális és szociális adottságai nagyban átalakultak, annak eredményeként, hogy a város elnyerte a 2004. évi olimpiai játékok megrendezését. A görög állam, az Európai Unió támogatásával, hatalmas összegeket költött infrastrukturális beruházásokra, mint például az új Elefteriosz Venizelosz nemzetközi repülőtér, az athéni metróhálózat jelentős kibővítése, vagy az új Attiki-Odosz körgyűrű.

Jelentősen megnövekedett az idegenforgalmi magánbefektetések összege is, új szállodák épültek, látnivalókat rekonstruáltak, vendéglátó- és szórakozóhelyek nyíltak. Egyik legfontosabb fejlemény, hogy teljesen újjáépítették az Akropolisz környékét, összefüggő sétálóutcákat alakítottak ki a Zeusz templom-tól a Plakáig és a Pszirri térig. A látogatók így kényelmesen, sétálgatva érezhetik át az ókori Athén hangulatát, számtalan műemlék és ókori rom között, fasorokban, sétányokon élvezhetik a nyári napot, megcsodálhatják az Akropoliszt, beszívhatják az Agora levegőjét, tudván, hogy ez volt az ókori görögök fő találkozóhelye. Athén óvárosának, a Plakának szűk utcáin kóborolva elmenekülhetnek a világváros zajaitól. A fent említett Szindagma tér közelében található a Kallimarmaro Stadion, ahol az 1896-os olimpiai játékok tusáit lebonyolították. A stadion az ókori görög stadionok pontos másolataként épült fel, érdekessége még az is, hogy az egyetlen nagyobb, 60 000 szurkolót befogadó stadion, amely teljes egészében a Pendelikon-hegységből származó fehér márványból épült, ugyanabból, amit a Parthenon építéséhez is felhasználtak az ókori építők.

Athen

Athen

Athen

A 2004-es olimpia tiszteletére teljesen felújították az olyan klasszikus múzeumokat is, mint a Nemzeti Régészeti Múzeum (itt található a világ legnagyobb görög művészeti gyűjteménye), a Benaki Múzeum (új "Iszlám művészetek" részlegével együtt), a Bizánci Múzeum, a Kükladikus Művészetek Múzeuma (különösen ajánlott látnivaló, elegáns, metamodern, fehér figurái miatt, amelyek valójában 3000 évesek) . A jeles építész, Bernard Tschumi tervei alapján új Akropolisz Múzeum megépítését határozták el . Az Athéni Planetárium a világ egyik legnagyobb ilyen intézménye.

Athen

Autóbusz bérlés

Autóbusz bérlés

  • bel- és külföldi utazásokhoz
  • városnézés
  • korszerű klimatizált járművek
  • tapasztalt gépkocsivezetők
  • kedvező díjak

Részletek ITT!

Jimakos Tours

Munkatársat keresünk

Irodai asszisztenst keresünk!

Részletek ITT