Skiathos

Hajókirándulás az Égei-tenger gyöngyszemére

Részvételi díj:

- felnőtteknek 33 €
- gyerekeknek (6-12 év között) 22 €

Minden szerdán

Indulás 06.15-kor az irodánk elől Amaliapoliba vagy Ahilleóba. Hajóra szállunk 08.30-kor és megkezdjük egész napos felejthetetlen hajóutunkat, jó hangulatban, tánccal, zenével, nevetéssel, amelyet csak a kapitány (Tarzan) tud biztosítani. Szerencsés esetben delfinek játékában is gyönyörködhetünk. A kellemes hajóút végén megérkezünk Kukunariés kikötőjébe, majd itt, kihasználva a jó időt, 2 óra szabad programra van lehetőség fürdéssel, napozással.

Skiathos

Majd folytatjuk utunkat Skiathos városába. Itt ugyancsak 2 órás szabad program következik, amit a város megismerésével,sétával tölthetnek el. Ez után megkezdjük az utunkat hazafelé, kb. 19.00-kor buszra szállunk, amelyel 22:00-ra ékezünk Nei Poriba.

Skiathos az Észak-Sporad szigetcsoporthoz tartozó, erdőkben és növényekben gazdag sziget, amely mintegy 15 km-re található Evia-szigetétől. Ahogy a görögök nevezik, az Égei-tenger smaragdja mindössze 60 km2 területű , de mintegy 80 csodálatos, homokos stranddal rendelkezik. A csodálatos aranyhomokos tengerpartokon a víz kristálytiszta, fürdésre, úszásra pihenésre, kikapcsolódásra felejthetetlen perceket nyújt.

Skiathos fővárosa igen hangulatos, szűk, keskeny utcái, számtalan üzletei, tavernái, kávézói, igazi görög hangulatával varázsolja el a látogatókat. Skiathos az elmúlt években lett igen közkedvelt, turisták által egyre keresettebb hely.

Skiathoson nincsenek a hagyományos görög kis falvak . A helyi lakosok a fővárosban, Skiathosban laknak , mely nyáron zajos turistaközponttá változik. Skiathos kikötőjét két részre választó kis félszigeten, az ún. Bourtzi-n valamikor erőd állt, ma kulturális központ. Skiathos-tól a főút a tengerpartig, kb. 15 km-re, egészen délre húzódik a kis öblök, partok által körülvett nevezetes Kukunaries part felé.

A sziget legszebb helyei könnyen elérhetők saját közlekedési jármű nélkül is, a helyi autóbusz 50 megállós útvonala a tengerparton a sziget gyönyörű helyei mellett visz, mint pl.: Megali Ammos, Vassilias, Achliades, Tzaneria, Kanapitsa, Kalamaki, Agia Paraskevi, Platanias, Troulos, stb.

Skiathos

Skiathos

A sziget nyugati részén is találhatnak csábító helyeket - Banana Beach, Aghia Eleni (nudista strand, ahová el lehet jutni gyalog, autóval vagy a fővárosból naponta induló csónakkal is.) A csónak szintén jó választás, főleg mikor a sziget északi, durvább, sziklásabb részeire akarnak eljutni, mint például: Xámeno, Megalos Yialos vagy a leghíresebb skiathosi tengerpart - Lalaria-ra, ahonnan gyönyörű a kilátás.

Skiathos

Autóbusz bérlés

Autóbusz bérlés

  • bel- és külföldi utazásokhoz
  • városnézés
  • korszerű klimatizált járművek
  • tapasztalt gépkocsivezetők
  • kedvező díjak

Részletek ITT!

Jimakos Tours

Munkatársat keresünk

Irodai asszisztenst keresünk!

Részletek ITT