Olümposz

Részvételi díj:

- felnőtteknek 12 €
- gyerekeknek (6-12  év között) 6 €

Minden hétfőn

Indulás 09.00-kor először egy gyönyörű festői faluba a régi Pandeleimonasba, majd folytatjuk utunkat az istenek hegyére, az Olimpos-ra.
Az első pihenőpontig visz fel az utunk Stavros-ig, amely 950 m magasban található. Ezután elmegyünk Litohoroba, ahol 2 órát töltünk el, ott megtekinthetjük Zeusz fürdőkádját is. Az úton hazafelé megállunk a Lidl-nél. Érkezés Nei Poriba 16.00-kor.

Az Olümposz Görögország legmagasabb hegysége, amely az ország északi részén, Thesszália és Makedónia határán emelkedik. A legújabb mérések alapján 2918,8 méteres magaságával Hellász legmagasabb hegye és egyike Európa legmagasabb csúcsainak is.

Az Olümposz hegy viszonylag kis kiterjedésű, de szemet gyönyörködtetően változatos táj. Növény- és állatvilága rendkívül gazdag, számos egyedi, speciálisan csak ezen a területen honos élőlényt találunk; ma természetvédelmi terület. A hegy legmasabb pontja a Mütikasz (Mytikas) csúcs, jelentése "orr". Az Olümposzon találjuk Görögország második legmagasabb hegycsúcsát is a 2911 méteres Skoliot. Az ide látogató túristák, vagy hegymászók a hegy lábánál fekvő Litochoróból, azaz az Istenek városából indulhatnak a Zeusz trónjának is nevezett fenséges csúcs meghódítására.

A görög mitológia szerint, itt az Olümposz legtetjén van az istenek örök lakhelye. A havas hegygerincen, felhőktől koszorúzva állt a görög pantheon isteneinek - a tizenkét olümposzi isten kristálypalotája, melyben Zeusz uralkodott. A görög mondavilág szerint Gaia gyermekei a titánok is az Olümposzon éltek és Kronosz, a legfiatalabb és leghatalmasabb titán trónusa is az Olümposz volt.

Itt 20 perc pihenő után elindulunk Litohoro-ba, útközben megtekintjük a vízeséseket, "Zeusz fürdőkádját".
Ezután elindulunk Neos Pandeleimonas-ba ahol elfogyasztunk egy kellemes ebédet egy hangulatos tavernában kilátással a platamonasi várra. Érkezés Nei Pori-ba kb. 16.00-kor.

Olympos

Autóbusz bérlés

Autóbusz bérlés

  • bel- és külföldi utazásokhoz
  • városnézés
  • korszerű klimatizált járművek
  • tapasztalt gépkocsivezetők
  • kedvező díjak

Részletek ITT!

Jimakos Tours

Munkatársat keresünk

Irodai asszisztenst keresünk!

Részletek ITT